• E-PROCUREMENT  

E-procurement

INCONTO® is het meest complete softwarepakket op het gebied van inkoop, contractmanagement en digitale factuurverwerking. INCONTO® is gelieerd aan het inkoophuis Emeritor®, dat sinds 1998 inkoopdiensten levert en haar kennis en praktijkervaring inzet voor de ontwikkeling van INCONTO inkoop- en contractmanagement software.

Ter ondersteuning van uw inkoopproces kunt u gebruik maken van INCONTO e-procurement software. Deze software ondersteunt u in uw gehele e-procurement, procure-to-pay of purchase-to-pay proces. Van aankoop tot en met betaling, het hele proces is geautomatiseerd.

INCONTO e-procurement software bestaat uit een aantal onderdelen. Naast onze gerenommeerde inkoopmodule bieden wij ook budgetbeheer, voorraadbeheer, RFQ en managementrapportages. U leest hieronder wat wij per module aanbieden.

INCONTO E-procurement: maximaal gemak & optimale beheersing inkoopproces

 • Maximaal gemak en optimale beheersing van uw inkoopproces
 • Volledig geautomatiseerd inkoopproces
 • Afdelingskasten vullen met behulp van barcodescanners
 • Eenvoudig managementrapportages maken
 • Op ieder moment inzicht in uitstaande financiële verplichtingen
 • Korte succesvolle implementatietrajecten door gedegen implementatieondersteuning

E-procurement voorziet in maximaal gemak en optimale beheersing van uw inkoopproces. Door tegen gecontracteerde condities en met budgetbewaking in te kopen, realiseert u daadwerkelijk besparingen. Het inkoopproces van aanvragen, fiatteren, bestellen, bewaken en registreren van leveringen is volledig geautomatiseerd zonder overbodige, handmatige en foutgevoelige stappen. U beheerst uw complete operationele inkoopproces!

INCONTO E-procurement™ biedt u naast inzicht en controle, eenduidige managementinformatie met een uitgebreide rapportgenerator. Hiermee genereert u zelf de managementinformatie om de inkoopprocessen te bewaken, te beheersen en te besturen. U heeft zo op ieder moment inzicht in uw uitstaande verplichtingen. Met INCONTO E-procurement™ beschikt u over een (meer dan) compleet inkoopprogramma.

Budgetbeheer: monitoren van budgetten & inzage actueel budgetgebruik

 • Van reactief naar proactief budgetbeheer
 • Actueel overzicht van beschikbare inkoopbudgetten
 • Kosten worden automatisch toegerekend aan uw budgetten
 • Gedegen financiële controle op opdracht en levering van diensten en producten
 • Mogelijkheid tot het maken van verschillende rapportages

Budgetbeheer biedt u de mogelijkheid om op meerdere niveaus budgetten toe te wijzen aan afdelingen en subafdelingen. Zo kunnen uw inkoopmanagers en financieel managers op ieder moment de budgetten monitoren en het budgetgebruik door het jaar heen weergeven, rekening houdende met seizoensinvloeden.

Bovendien zorgt INCONTO Budgetbeheer ervoor dat uw budgetbeheerders in staat zijn zich op uw kernactiviteiten te richten. Zij krijgen automatisch signaleringen bij het overschrijden van budgetten. Ook kunt u instellen dat de budgethouder eerst goedkeuring dient te verlenen. Er zijn een aantal standaard budgetrapportages ingesteld, maar met behulp van de rapportgenerator genereert u elke gewenste managementinformatie om de budgetten blijvend te beheren.

INCONTO Voorraadbeheer: eenvoudig voorraadbeheer

 • Inkopen op basis van een geautomatiseerd besteladvies
 • Balansen via barcodescanner
 • Bestellen via barcodescanner
 • Automatisch versturen van voorraadwaarde naar financieel systeem
 • Uitgebreide verbruiksgegevens

Voorraadbeheer™ maakt voorraadbeheer op eenvoudige wijze mogelijk. Uw organisatie krijgt goed zicht op de voorraad van de diverse kleine magazijnen. Interne bestellingen worden via paklijsten verwerkt en uitgeleverd. Allemaal vanuit één systeem. Uw magazijnmedewerkers genereren eenvoudig besteladviezen op basis van de minimale voorraadinstellingen. Vanuit deze besteladviezen genereert het systeem inkoopopdrachten en verstuurt deze automatisch naar de verschillende leveranciers.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het van belang om zo min mogelijk goederen in voorraad te houden. Echter wel voldoende producten om uw klanten op tijd te voorzien in zijn wensen. De module Voorraadbeheer maakt het mogelijk om uw voorraad optimaal te beheren en is geïntegreerd met INCONTO E-procurement.

INCONTO RFQ: op eenvoudige wijze een offerte opvragen

 • Vooraf identificeren van voordelen en risico’s
 • Eenvoudig meerdere RFQ’s beheren
 • Na keuze direct omzetbaar in een bestelopdracht

Een RFQ (Request for Quotation) is een uitnodiging voor leveranciers om goederen of diensten aan te bieden. De INCONTO RFQ™ module geeft de inkoper de mogelijkheid om digitaal en ‘online’ op eenvoudige en simpele wijze een offerte op te vragen bij een of meerdere leveranciers. Leveranciers kunnen ‘online’ de gewenste informatie verschaffen waarmee de inkoper een selectie kan maken. Het gekozen product of dienst wordt eenvoudig omgezet naar een bestelopdracht en wordt na autorisatie verzonden naar de leverancier.

De INCONTO RFQ™ module maakt het mogelijk uw prijsaanvragen en offertes efficiënt uit te voeren. Hierdoor brengt u structuur aan in het inkoopproces. Bovendien verkrijgt u meer inzicht in de kwaliteit van de offertes van leveranciers.

Managementrapportages: inzicht & overzicht

 • Op ieder moment inzicht in uitstaande verplichtingen
 • Overzicht van alle bestelde producten en alle lopende contracten
 • Met een druk op de knop overzichten genereren
 • Favoriete rapportages instellen en opslaan

Iedere organisatie heeft behoefte aan actuele inzage in uitstaande verplichtingen. Binnen INCONTO E-procurement en INCONTO Contractmanagement genereert u vlot overzichten en rapportages met een uitgebreide rapportgenerator. Hiermee kan uw organisatie zelf managementinformatie genereren en uw inkoopprocessen beter bewaken, beheersen en besturen. U heeft zo op ieder moment het gewenste inzicht in de uitstaande verplichtingen.

Het is niet alleen mogelijk om standaardrapportages te genereren, maar met behulp van de rapportgenerator kunt u desgewenst velden en kolommen toevoegen. Uw favoriete rapportages worden opgeslagen, zo hoeft u deze één keer in te stellen en beheerst u uw complete operationele inkoop- en contractbeheerproces!

Contractmanagement

Contractmanagement

Contractbeheer staat voor ’in control’ zijn over uw contracten en gaat verder dan alleen contractadministratie. Naast de contractbeheermodule bieden wij u ook de contractworkflowmodule aan en de mogelijkheid tot het maken van managementrapportages. Met behulp van deze modules tilt u uw contractmanagement naar een hoger niveau. Hoe wij u hierbij ondersteunen, leest u hieronder.
Digitale factuurverwerking

Digitale factuurverwerking

Digitale factuurverwerking™ maakt het voor u mogelijk om digitale facturen van uw leveranciers automatisch te matchen met inkoopopdrachten of matchend te maken en betaalbaar te stellen door een koppeling met uw financiële systeem.
Flexwerk

Flexwerk

Flexwerk™ geeft de gebruiker grip op het gehele e-recruitmentproces: van het in kaart brengen van de behoefte aan een vacante positie tot en met het monitoren en verwerken van de urenregistratie..